läätsesupp

Türgi punane läätsesupp – lihtne ja tervislik retsept

läätsesupp

Punane läätsesupp (türgi keeles mercimek çorbası) on üks populaarsemaid roogasid Türgi köögis. Seda süüakse igas kodus – hommikusöögiks, lõunaks või õhtusöögiks. Supp on sametine, vürtsikas ja väga toitainerikas. Lisaks on see kergesti seeditav, gluteenivaba ja sobib nii taimetoitlastele kui veganitele. See retsept sobib ideaalselt neile, kes otsivad kiiret ja maitsvat rooga, mis samal ajal ka tervist toetab.


Koostisosad (4 portsjonit)

  • 1 klaas punaseid läätsi
  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • 1 spl tomatipastat
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • 1/2 tl paprikapulbrit
  • 1 tl soola
  • 1,5 liitrit vett või köögiviljapuljongit
  • Soovi korral: sidrun, kuivatatud münt, tšillihelbed

Valmistamine

1. Ettevalmistus
Loputa läätsed sõelal külma vee all. Koori ja haki sibul ning porgand väikesteks tükkideks.

2. Praadimine
Kuumuta potis oliiviõli. Lisa sibul ja prae klaasjaks. Seejärel lisa tomatipasta ja kuumuta 1 minut.

3. Keetmine
Lisa porgand ja läätsed potti. Vala peale vesi või puljong. Lisa maitseained: köömned, paprikapulber ja sool. Lase keema tõusta, seejärel keeda madalal kuumusel 20–25 minutit, kuni kõik on pehme.

4. Püreestamine
Püreesta supp saumikseriga kreemjaks. Kui supp on liiga paks, lisa veidi kuuma vett.

5. Serveerimine
Serveeri kuumalt. Soovi korral pigista peale veidi sidrunimahla ja puista peale kuivatatud münti või tšillihelbeid.


Miks valida see retsept?

  • ✅ Valmib 30 minutiga
  • ✅ Täis taimseid valke ja kiudaineid
  • ✅ Vegan ja gluteenivaba
  • ✅ Maitsev igal aastaajal

Nõuanded

  • Võid lisada ka kartulit või küüslauku, et anda rohkem sügavust.
  • Kui soovid rikkalikumat maitset, lisa serveerimisel võis praetud tšillihelbeid.