jogurtisupp

Yayla çorbası – kerge ja maitsev Türgi jogurtisupp

jogurtisupp

Yayla çorbası on populaarne Türgi jogurtipõhine supp, mida tuntakse ka kui “mägisuve suppi”. See on kerge, kreemjas ja kergelt hapukas roog, mis on eriti populaarne suvisel ajal, kuid sobib hästi ka külmemate ilmadega. Yayla tähendab türgi keeles “mägi” või “mägiala”, mis viitab selle supi värskele ja naturaalsele päritolule. Supp sisaldab jogurtit, riisi ja piparmünti ning on sobilik ka kergeks lõuna- või õhtusöögiks.


Koostisosad (4 portsjonit)

  • 1 klaas jogurtit
  • 2 spl riisi
  • 1 muna
  • 4 klaasi vett
  • 2 spl jahu
  • 1 tl soola
  • 2 spl võid või oliiviõli
  • 1 tl kuivatatud piparmünti
  • Soovi korral: pipar, till või värske piparmünt

Valmistamine

1. Riisi keetmine
Keeda riis vees, kuni see on pehme ja vesi enam ei ole liig.

2. Jogurti ja muna segamine
Sega kausis jogurt, muna ja jahu ühtlaseks massiks, et supp saaks kreemjas ja paks.

3. Jogurti segu lisamine
Lisa aeglaselt jogurti-muna segu keedetud riisile, segades pidevalt, et vältida tükke ja supi kõrbemist.

4. Supp keema tõstmine
Kuumuta supp madalal kuumusel, segades pidevalt, kuni supp pakseneb ja muutub kreemjaks. Ära lase keema tõusta, et jogurt ei tükki läheks.

5. Viimistlus
Sulata väikeses pannis või või või kuumuta oliiviõli ja prae selles kuivatatud piparmünti lühidalt. Vala see kuum vürtsõli supile.

6. Serveeri
Serveeri supp kuumalt, võid lisada peale värsket tilli või piparmünti.


Miks valida Yayla çorbası?

  • ✅ Kerge ja seedimiseks lihtne
  • ✅ Täis probiootikume tänu jogurtile
  • ✅ Sobib hästi kergeks eineks
  • ✅ Maitsev ja rahustav lõuna- või õhtusöök

Nõuanded

  • Ära lase supil keema tõusta pärast jogurti lisamist, et vältida tükilisust.
  • Kui soovid tugevamat maitset, lisa pisut hakitud värsket piparmünti enne serveerimist.
  • Serveeri koos värske leiva või krõbedate saiakestega.