Murgh Makhani

Butter Chicken (Murgh Makhani) retsept – India köögi klassika

Murgh Makhani

Butter Chicken ehk Murgh Makhani on kreemine ja vürtsikas roog, mis pärineb Delhist. See ühendab endas õrna kana, rikkaliku tomatikastme ja või hõrgu maitse. Ideaalne serveerida koos naan-leiva või basmati riisiga. 🍚🥖


🌿 Koostisosad (4 inimesele)

Kana marinaad

  • 500 g kanafileed 🍗 (tükeldatud)
  • 150 g maitsestamata jogurtit 🥛
  • 1 tl ingveripastat
  • 1 tl küüslaugupastat 🧄
  • 1 tl kurkumit 🌕
  • 1 tl tšillipulbrit 🌶️
  • 1 tl garam masala maitseainet
  • 1 tl soola 🧂
  • 1 sl sidrunimahla 🍋

Kaste

  • 3 sl võid 🧈
  • 2 sibulat 🧅 (hakitud)
  • 3 küüslauguküünt 🧄
  • 1 sl ingverit
  • 400 g purustatud tomateid 🍅
  • 100 ml rõõska koort 🥛
  • 1 tl jahvatatud koriandrit 🌿
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl suhkrut

🔥 Valmistamisõpetus

1. Kana marineerimine

Sega jogurt, ingver, küüslauk, kurkum, tšillipulber, garam masala, sool ja sidrunimahl. Lisa kanatükid ja lase vähemalt 2 tundi külmkapis seista (parim öö läbi).

2. Kana küpsetamine

Prae marineeritud kana pannil kergelt pruuniks. Ära küpseta lõpuni – see valmib hiljem kastmes.

3. Kastme valmistamine

Sulata või pannil. Lisa sibul, küüslauk ja ingver ning kuumuta kuldseks. Lisa tomatid ja hauta 10–15 minutit, kuni segu muutub paksuks.

4. Maitsestamine

Lisa koriander, köömned, garam masala ja suhkur. Hauta veel paar minutit.

5. Kreemiseks muutmine

Lisa pruunistatud kana ja hauta kastmes 10–15 minutit. Vala sisse rõõsk koor ja sega kuni saad kreemise, sametise kastme. 🧈🍅


🌟 Serveerimine

Serveeri Butter Chicken koos basmati riisi või naan-leivaga. 🌾🥖
Kaunista värske koriandriga 🌿.