
Chicken Tikka Masala on rikkaliku maitsega India roog, kus marineeritud kana küpseb koos aromaatse tomati-koorekastmega. See on ideaalne õhtusöögiks ja sobib suurepäraselt serveerimiseks koos naan-leiva või basmati riisiga. 🌾🥖
🌿 Koostisosad (4 inimesele)
Kana marinaad
- 500 g kanafileed 🍗 (tükeldatud kuubikuteks)
- 150 g maitsestamata jogurtit 🥛
- 1 sl sidrunimahla 🍋
- 2 küüslauguküünt (hakituna) 🧄
- 1 sl riivitud ingverit
- 1 tl kurkumit 🌕
- 1 tl jahvatatud köömneid
- 1 tl garam masala maitseainet
- 1 tl tšillipulbrit 🌶️
- 1 tl soola 🧂
Kaste
- 2 sl võid 🧈
- 2 sl taimeõli 🫒
- 2 sibulat 🧅 (peeneks hakitud)
- 3 küüslauguküünt 🧄
- 1 sl riivitud ingverit
- 400 g purustatud tomateid 🍅
- 200 ml rõõska koort 🥛
- 1 tl koriandripulbrit 🌿
- 1 tl paprikapulbrit
- 1 tl garam masala
- Soola ja suhkrut maitse järgi
🔥 Valmistamisõpetus
1. Kana marineerimine
Sega jogurt, sidrunimahl, küüslauk, ingver ja vürtsid. Lisa kanatükid ning lase vähemalt 2–4 tundi külmkapis marineeruda.
2. Kana küpsetamine
Grilli või prae marineeritud kanatükid, kuni need on väljast kuldsed, kuid seest veel mahlased. Pane kõrvale. 🔥🍗
3. Kastme valmistamine
Sulata või koos õliga pannil. Lisa sibul, küüslauk ja ingver ning kuumuta kuldseks. Lisa purustatud tomatid, paprikapulber, koriander ja garam masala. Hauta 10–15 minutit.
4. Kreemise kastme loomine
Lisa rõõsk koor ja sega ühtlaseks kastmeks. Hauta madalal kuumusel veel 5 minutit. 🥘
5. Lõplik viimistlus
Lisa eelnevalt küpsetatud kana kastmesse. Hauta 10 minutit, kuni kõik maitsed segunevad ja kana on õrn ning mahlane.
🌟 Serveerimine
Serveeri Chicken Tikka Masala kuumalt koos basmati riisi või naan-leivaga. Kaunista värske koriandriga 🌿.