Chana Masala

Chana Masala retsept – India kikerherneroog

Chana Masala

Chana Masala on aromaatne ja toitainerikas roog, kus peamises rollis on kikerherned ja vürtsikas tomatikaste. See sobib suurepäraselt taimetoitlastele ning on ideaalne serveerida naan-leiva või basmati riisiga. 🌾🥖


🌿 Koostisosad (4 inimesele)

  • 2 klaasi keedetud või konservkikerherneid 🧆
  • 2 sl õli 🫒
  • 1 sibul 🧅 (hakitud)
  • 3 küüslauguküünt 🧄
  • 1 sl riivitud ingverit
  • 2 tomatit 🍅 (püreestatult)
  • 1 roheline tšilli 🌶️ (soovi korral)
  • 1 tl kurkumit 🌕
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • 1 tl koriandripulbrit 🌿
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl tšillipulbrit 🌶️
  • 1 tl soola 🧂
  • 100 ml vett või köögiviljapuljongit
  • Värske koriander 🌿 kaunistuseks

🔥 Valmistamisõpetus

1. Põhja ettevalmistus

Kuumuta pannil õli. Lisa sibul, küüslauk ja ingver ning prae kuldpruuniks.

2. Tomatikastme valmistamine

Lisa püreestatud tomatid ja roheline tšilli. Hauta 8–10 minutit, kuni segu muutub paksemaks ja õli eraldub. 🍅✨

3. Vürtside lisamine

Lisa kurkum, köömned, koriander, tšillipulber ja garam masala. Sega hästi, kuni maitseained vallandavad oma aroomid. 🌶️🌿

4. Kikerherned kastmesse

Lisa keedetud kikerherned ja vala peale vesi või puljong. Hauta madalal kuumusel 15–20 minutit, kuni maitsed on omavahel segunenud. 🧆🥘

5. Viimistlus

Maitsesta soolaga ja lisa soovi korral veidi sidrunimahla värskuse jaoks 🍋.


🌟 Serveerimine

Serveeri Chana Masala kuumalt koos naan-leiva või basmati riisiga. Kaunista värske koriandriga 🌿.