
Samosa on kuldpruuniks praetud pirukas, mis on täidetud vürtsika köögiviljaseguga. See on armastatud suupiste kogu Indias ja suurepärane nii peolauale kui ka tee kõrvale. ☕✨
🌿 Koostisosad (10–12 samosat)
Taigen
- 2 klaasi nisujahu 🌾
- 4 sl õli 🫒
- ½ tl soola 🧂
- ½ klaasi vett 💧
Täidis
- 3 suurt kartulit 🥔 (keedetud ja purustatud)
- 1 klaas rohelisi herneid 🌱
- 1 sibul 🧅 (hakitud)
- 2 küüslauguküünt 🧄
- 1 sl riivitud ingverit
- 2 rohelist tšillit 🌶️ (soovi korral)
- 1 tl kurkumit 🌕
- 1 tl jahvatatud köömneid
- 1 tl koriandripulbrit 🌿
- 1 tl garam masala
- Värske koriander 🌿 (hakitud)
- Soola 🧂 maitse järgi
- Õli praadimiseks 🫒🔥
🔥 Valmistamisõpetus
1. Taigna ettevalmistus
Sega nisujahu, sool ja õli. Lisa vesi vähehaaval ning sõtku, kuni saad ühtlase ja elastse taigna. Kata ja lase 30 minutit puhata.
2. Täidise valmistamine
Kuumuta pannil veidi õli. Lisa sibul, küüslauk, ingver ja tšilli ning prae kuldseks. Lisa kartulid, herned ja vürtsid. Sega hästi, kuni kõik maitsed segunevad. Lase jahtuda. 🥔🌶️
3. Samosade vormimine
Jaga taigen 10–12 tükiks. Rulli õhukesed ümmargused lehed. Lõika pooleks, moodusta koonus ja täida kartul-herneseguga. Sulge servad korralikult. 🥟
4. Praadimine
Kuumuta õli sügaval pannil. Prae samosad keskmisel kuumusel, kuni need muutuvad kuldpruuniks ja krõbedaks. 🔥✨
🌟 Serveerimine
Serveeri Samosa kuumalt koos mango tšatni või jogurtikastmega. 🥭🥣
See on ideaalne suupiste pidulauale või õhtuse tee kõrvale. ☕