Pakora

Pakora retsept – India krõbedad köögiviljafritüürid

Pakora

Pakora on traditsiooniline India suupiste, kus köögiviljad kastetakse kikerhernejahu taignasse ja praetakse kuldpruuniks. See on ideaalne serveerida koos chutney kastme või chai teega. ☕🥣


🌿 Koostisosad (4 inimesele)

  • 1 klaas kikerhernejahu (besan) 🌾
  • ½ klaasi vett 💧
  • 1 tl kurkumit 🌕
  • 1 tl tšillipulbrit 🌶️
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • 1 tl soola 🧂
  • Näputäis garam masalat 🌿
  • 1 kartul 🥔 (õhukesteks viiludeks)
  • 1 sibul 🧅 (viilutatud)
  • 1 paprika 🫑 (viilutatud)
  • Peotäis spinatilehti 🥬
  • Õli praadimiseks 🫒🔥

🔥 Valmistamisõpetus

1. Taina valmistamine

Sega kikerhernejahu, kurkum, tšillipulber, köömned, garam masala ja sool. Lisa vesi vähehaaval, kuni saad paksu, ühtlase taigna.

2. Köögiviljade ettevalmistus

Lõika kartul, sibul ja paprika õhukesteks viiludeks. Lisa ka spinatilehed. 🥔🧅🥬

3. Köögiviljade kastmine taignasse

Kasta köögiviljatükid kikerhernejahu tainasse nii, et need oleksid ühtlaselt kaetud.

4. Praadimine

Kuumuta õli sügavas pannis. Prae köögivilju väikeste portsjonitena, kuni need muutuvad kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta majapidamispaberile, et eemaldada liigne õli. 🔥✨


🌟 Serveerimine

Serveeri Pakora kuumalt koos mango tšatni või piparmündi jogurtikastmega. 🥭🌿
See on ideaalne suupiste chai tee kõrvale või külalistele pakkumiseks. ☕🥟