Nasi Uduk

Nasi Uduk retsept – Luksuslik Indoneesia kookosriis

Nasi Uduk

Nasi Uduk on traditsiooniline Indoneesia luksuslik kookosriis, mis on maitsestatud aromaatsete vürtside ja kookospiimaga 🥥🍚. See roog on pehme, lõhnav ja sobib ideaalselt hommiku-, lõuna- või õhtusöögiks, tuues lauale Ida-Aasia köögi autentse maitse. 🌿


🛒 Koostisosad (2–3 inimesele)

  • 2 klaasi riisi 🍚
  • 400 ml kookospiima 🥥
  • 1 tl soola 🧂
  • 2 lehte pandanust (valikuline) 🍃
  • 2–3 laurlehte 🍂
  • 2 sl õli praadimiseks 🛢️
  • 2 küüslauguküünt, hakitud 🧄
  • 1 väike sibul, hakitud 🧅
  • Lisanditeks: praetud kanatükid 🍗, krõbedad shallotid, keedetud munad 🥚, kurgiviilud 🥒 ja krõbedad pähklid 🌰

👩‍🍳 Kuidas valmistada Nasi Uduk samm-sammult

1. Riisi ettevalmistus

  1. Loputa riis külma veega, kuni vesi on selge. 💧
  2. Pane riis potti koos kookospiima, soola, pandanuse ja laurlehtedega.
  3. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja lase kaane all kuni riis on pehme ja kõik vedelik imendunud. 🍚

2. Maitsete lisamine

  1. Kuumuta pannil õli, prae hakitud sibul ja küüslauk kuldpruuniks. 🧅🧄
  2. Sega praetud sibul ja küüslauk valmis kookosriisi sisse. See annab riisile rikkaliku maitse ja lõhna. 🌿

3. Lisandite ettevalmistus

  • Prae kanatükid või muu valgurikas lisand kuldpruuniks. 🍗
  • Keeda munad ja lõika sektoriteks. 🥚
  • Valmista krõbedad shallotid või pähklid, kui soovid lisaks tekstuuri. 🌰

4. Serveering

  • Serveeri kuumalt, kaunistatud praetud kanatükkide, munade, krõbedate shallotide ja kurgiviiludega. 🥒
  • Traditsiooniline Indoneesia maitse tuleb esile, kui lisada veidi laimi- või tšillikastet. 🍋🌶️

🌟 Näpunäide:
Parim Nasi Uduk on pehme ja lõhnav, kookospiim peab riisi hästi katma, kuid mitte muutma seda liiga vedelaks. 🥥✨

👉 Nasi Uduk on ideaalne roog, kui soovid Indoneesia köögi autentset luksust ja maitset oma lauale tuua.