Mie Goreng

Mie Goreng retsept – Indoneesia maitsev praetud nuudliroog

Mie Goreng

Mie Goreng on Indoneesia kuulus praetud nuudliroog, mis on täis rikkalikke maitseid ja aromaatseid vürtse 🍜🔥. See roog on ideaalne kiireks lõuna- või õhtusöögiks, pakkudes autentset Ida-Aasia köögi maitseelamust. 🌿


🛒 Koostisosad (2–3 inimesele)

  • 200 g muna- või nuudleid 🍜
  • 100 g kanafileed või krevette 🍗🦐
  • 1 väike sibul, hakitud 🧅
  • 2 küüslauguküünt, hakitud 🧄
  • 1 porgand, ribadeks 🥕
  • 2 sl soja kastet 🍶
  • 1 sl magusat tšillikastet 🌶️
  • 1 tl kalakastet (valikuline) 🐟
  • 2 sl õli praadimiseks 🛢️
  • Värske koriander ja roheline sibul kaunistamiseks 🌿

👩‍🍳 Kuidas valmistada Mie Goreng samm-sammult

1. Nuudlite ettevalmistus

  1. Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele, kurna ja jäta kõrvale. 💧🍜

2. Köögiviljade ja liha praadimine

  1. Kuumuta pannil õli. 🛢️
  2. Prae hakitud sibul ja küüslauk kuldpruuniks. 🧅🧄
  3. Lisa kana- või krevetitükid, prae kuni kuldkollase ja mahlase tekstuurini. 🍗🦐
  4. Lisa ribastatud porgand ja prae 2–3 minutit. 🥕

3. Nuudlite ja kastmete lisamine

  1. Lisa keedetud nuudlid pannile. 🍜
  2. Sega sisse soja- ja tšillikaste, vajadusel lisa kalakaste. 🍶🌶️
  3. Prae kõik koostisosad läbi, kuni nuudlid on kergelt praetud ja vürtsikad. 🔥

4. Serveering

  • Serveeri kuumalt, kaunistatuna värske koriandri ja rohelise sibulaga. 🌿🥢
  • Soovi korral lisa lõike laim või ekstra tšillit, et tuua esile autentne maitse. 🍋🌶️

🌟 Näpunäide:
Parim Mie Goreng on nuudlid kergelt praetud ja köögiviljad krõmpsud, mis säilitavad oma tekstuuri ja värskuse. 🍜✨

👉 Mie Goreng on ideaalne roog, kui soovid tuua oma lauale Indoneesia köögi autentse maitse ja vürtsika elamuse.