
Naan on üks India köögi kõige tuntumaid leibasid. See on pehme, kergelt võine ja kohev lameleib, mida küpsetatakse traditsiooniliselt saviahjus ehk tandooris. Sobib ideaalselt koos karride, dhal’i või isegi dipikastmete kõrvale. 🍛🥖
🌿 Koostisosad (4 inimesele)
- 3 klaasi nisujahu 🌾
- 1 tl kuivpärmi
- 1 tl suhkrut 🍬
- ½ klaasi sooja vett 💧
- ½ klaasi maitsestamata jogurtit 🥛
- 2 sl taimeõli 🫒
- ½ tl soola 🧂
- Või või ghee määrimiseks 🧈
🔥 Valmistamisõpetus
- Taina valmistamine
- Sega sooja vette suhkur ja pärm. Lase 10 minutit seista, kuni tekivad mullid.
- Lisa jahu, jogurt, õli ja sool. Sõtku ühtlaseks ja pehmeks tainaks.
- Kergitamine
- Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida umbes 1–1,5 tundi, kuni see kahekordistub.
- Naani vormimine
- Jaga tainas 6–8 osaks. Rulli iga tükk ovaalseks või ümmarguseks leivaks.
- Küpsetamine
- Kuumuta pann väga kuumaks (või kasuta ahju kõrgel temperatuuril).
- Küpseta naan mõlemalt poolt, kuni tekivad kuldsed täpid ja leib paisub.
- Viimistlus
- Määri kohe kuum naan sulavõi või gheega. Soovi korral puista peale hakitud küüslauku või koriandrit. 🌿
🌟 Serveerimine
Serveeri naan kuumalt koos India karride, suppide või lihtsalt dipikastmega. Ideaalne pehme lisand igale toidukorrale. 🍲🥖