Nasi Padang

Nasi Padang retsept – Maitsev ja vürtsikas Indoneesia roog

Nasi Padang

Nasi Padang on üks kuulsamaid Indoneesia roogasid 🍛, tuntud oma rikkaliku vürtside ja lisandite valiku poolest. See roog koosneb aurutatud riisist ja mitmest täiuslikult maitsestatud lihast, kalast ja köögiviljast, mis pakuvad autentset Sumatra maitseelamust. 🌿🔥


🛒 Koostisosad (2–3 inimesele)

Peamine riis:

  • 2 klaasi riisi 🍚
  • 2 sl õli 🛢️
  • 1 tl soola 🧂

Lisandid:

  • 150 g kanafileed või veiseliha 🍗🥩
  • 100 g krevette 🦐
  • 1 väike sibul, hakitud 🧅
  • 2 küüslauguküünt, hakitud 🧄
  • 1–2 sl Nasi Padang vürtsipastat 🌶️
  • 1 sl kookospiima 🥥
  • Köögiviljad: spinat, baklažaan või pikk pipar 🌿🍆🌶️

Kaunistuseks:

  • Krõbedad shallotid 🌰
  • Värske koriander 🌿
  • Laimiviilud 🍋

👩‍🍳 Kuidas valmistada Nasi Padang samm-sammult

1. Riisi ettevalmistus

  1. Loputa riis külma veega kuni vesi on selge. 💧
  2. Auruta riis soolaga kuni pehme ja lahti. 🍚

2. Liha ja mereannid

  1. Kuumuta pannil õli, prae hakitud sibul ja küüslauk kuldpruuniks. 🧅🧄
  2. Lisa liha või krevett, prae kuni kuldkollase ja mahlase tekstuurini. 🍗🦐
  3. Sega sisse Nasi Padang vürtsipasta ja kookospiim, prae 5–7 minutit, kuni kõik maitsed segunevad. 🌶️🥥

3. Köögiviljade lisamine

  • Lisa pannile köögiviljad, prae mõni minut kuni pehmed, kuid krõmpsud. 🌿🍆🌶️

4. Serveering

  • Serveeri kuumalt riisi kõrvale eraldi taldrikutel liha, mereannid ja köögiviljad. 🍽️
  • Kaunista krõbedate shallotide, värske koriandri ja laimiviiludega. 🌰🌿🍋

🌟 Näpunäide:
Nasi Padang’i vürtsikas pasta ja kookospiim annavad roale rikkaliku maitse ja autentse Sumatra köögi aroomi. 🔥🥥

👉 Nasi Padang on ideaalne, kui soovid tuua oma lauale Indoneesia köögi mitmekesise ja vürtsika elamuse.