Skip to content
No results
  • Türgi köök
  • Araabia köök
  • Aasia köök
    • Hiina köök
    • India köök
    • Indoneesia köök
    • Tai köök
    • Vietnami köök
    • Jaapani köök
    • Korea köök
  • Kaukaasia köök
    • Aserbaidžaani köök
    • Gruusia köök
    • Tšetšeeni köök
  • Skandinaavia köök
    • Rootsi köök
    • Norra köök
    • Taani köök
  • Argentiina köök
  • Brasiilia köök
  • Hispaania köök
  • Iisraeli köök
  • Itaalia köök
  • Kreeka köök
  • Mehhiko köök
  • Prantsusmaa köök
  • Rumeenia köök
  • Saksamaa köök
  • Soome köök
  • Kasulikku teavet
  • Magamistuba
  • Privaatsuspoliitika
  • Informatsioon
  • Kontakt
meisterkokk.ee
  • Türgi köök
  • Araabia köök
  • Aasia köök
    • Hiina köök
    • India köök
    • Indoneesia köök
    • Tai köök
    • Vietnami köök
    • Jaapani köök
    • Korea köök
  • Kaukaasia köök
    • Aserbaidžaani köök
    • Gruusia köök
    • Tšetšeeni köök
  • Skandinaavia köök
    • Rootsi köök
    • Norra köök
    • Taani köök
  • Argentiina köök
  • Brasiilia köök
  • Hispaania köök
  • Iisraeli köök
  • Itaalia köök
  • Kreeka köök
  • Mehhiko köök
  • Prantsusmaa köök
  • Rumeenia köök
  • Saksamaa köök
  • Soome köök
  • Kasulikku teavet
  • Magamistuba
meisterkokk.ee
Home Aasia köök

Chow Mein — klassikaline hiina praetud nuudliroog

Chow Mein

📜 Päritolu Chow Mein (炒面) tähendab sõna-sõnalt “praetud nuudlid” ja on üks populaarsemaid ning mitmekülgsemaid Hiina nuudliroogasid. Selle rooga on eri piirkondades valmistatud mitmel moel, kuid ühine on kiire kõrgel temperatuuril wokis praadimine, mis annab nuudlitele mõnusa krõbeduse ja köögiviljade…

Loe rohkemChow Mein — klassikaline hiina praetud nuudliroog

Pekingi part (Beijing Kao Ya) – Hiina keiserliku köögi pärl

Peking Duck (Beijing Kao Ya)

📜 Päritolu Pekingi part on üle 600 aasta vana roog, mis sai kuulsaks juba Yuan dünastia ajal ja saavutas täiuslikkuse Ming ja Qing dünastia keisrite õukondades. Traditsiooniliselt küpsetati parti vertikaalses ahjus puusöe kohal, et saavutada õhuke, ülimalt krõbe nahk ja…

Loe rohkemPekingi part (Beijing Kao Ya) – Hiina keiserliku köögi pärl

Mapo tofu (Ma Po Dou Fu) — Sichuani köögi kuulsaim vürtsiroog

Mapo Tofu (Ma Po Dou Fu)

📜 Päritolu Mapo tofu on üks Sichuani köögi sümboltoite. Nimi “Mapo” tähendab umbes „täpiline vanaproua”, viidates Chengdus asunud väikesele söögikohale, mida pidas naine, kelle näol olid iseloomulikud plekid. Tema roog, mis ühendab siidise tofu, hakkliha, tšillipasta ja Sichuani pipra, sai…

Loe rohkemMapo tofu (Ma Po Dou Fu) — Sichuani köögi kuulsaim vürtsiroog

Sweet and Sour Pork (Tang Cu Li Ji) — hiina restoranide hittroa saladused

Tang Cu Li Ji

Sweet and Sour Pork ehk Tang Cu Li Ji on üks populaarsemaid kantoni köögi roogasid, mille nimi tähendab sõna-sõnalt „suhkur-äädikas sealiha sisefilee”. Krõbe paneering ja läikiv punakas kaste loovad kontrasti nii maitse kui tekstuuri osas — see on roog, mis…

Loe rohkemSweet and Sour Pork (Tang Cu Li Ji) — hiina restoranide hittroa saladused

Kung Pao kana (Gong Bao Ji Ding) — pikk ja põhjalik retsept

Kung Pao Chicken (Gong Bao Ji Ding)

Kung Pao kana (mandariini keeles Gong Bao Ji Ding, 宫保鸡丁) on Hiina Sichuani provintsi kuulus roog — tuntud oma magus-hapuka ja kergelt vürtsika maitse, tekstuuride (pehme kana + krõbe pähkel) ning tugeva umami-tooniga. Nimi „Gong Bao” seostub Qing dünastia ametnikuga…

Loe rohkemKung Pao kana (Gong Bao Ji Ding) — pikk ja põhjalik retsept
Prev
1 2 3 4

Viimased lood

läätsesupp
Türgi punane läätsesupp – lihtne ja tervislik retsept
Tarhana supp
Türgi Tarhana supp – hapukas ja toitev kodune roog
Ezogelin supp
Ezogelin supp – Türgi vürtsikas ja toitev läätsesupp
jogurtisupp
Yayla çorbası – kerge ja maitsev Türgi jogurtisupp

Informatsioon

Privaatsuspoliitika

Informatsioon

Kontakt

Kontakt

  • Telefon: +372 53 89 19 55
  • E-mail: kontakt@meisterkokk.ee

Meisterkokk.ee © 2025