Skip to content
No results
  • Türgi köök
  • Araabia köök
  • Aasia köök
    • Hiina köök
    • India köök
    • Indoneesia köök
    • Tai köök
    • Vietnami köök
    • Jaapani köök
    • Korea köök
  • Kaukaasia köök
    • Aserbaidžaani köök
    • Gruusia köök
    • Tšetšeeni köök
  • Skandinaavia köök
    • Rootsi köök
    • Norra köök
    • Taani köök
  • Argentiina köök
  • Brasiilia köök
  • Hispaania köök
  • Iisraeli köök
  • Itaalia köök
  • Kreeka köök
  • Mehhiko köök
  • Prantsusmaa köök
  • Rumeenia köök
  • Saksamaa köök
  • Soome köök
  • Kasulikku teavet
  • Magamistuba
  • Privaatsuspoliitika
  • Informatsioon
  • Kontakt
meisterkokk.ee
  • Türgi köök
  • Araabia köök
  • Aasia köök
    • Hiina köök
    • India köök
    • Indoneesia köök
    • Tai köök
    • Vietnami köök
    • Jaapani köök
    • Korea köök
  • Kaukaasia köök
    • Aserbaidžaani köök
    • Gruusia köök
    • Tšetšeeni köök
  • Skandinaavia köök
    • Rootsi köök
    • Norra köök
    • Taani köök
  • Argentiina köök
  • Brasiilia köök
  • Hispaania köök
  • Iisraeli köök
  • Itaalia köök
  • Kreeka köök
  • Mehhiko köök
  • Prantsusmaa köök
  • Rumeenia köök
  • Saksamaa köök
  • Soome köök
  • Kasulikku teavet
  • Magamistuba
meisterkokk.ee
Home India köök

Rasgulla retsept – India pehme ja siirupine maius

Rasgulla

Rasgulla on kuulus Bengali päritolu India magustoit, mis on valmistatud värskest kohupiimast ehk chhenast. 🥛 Need on pehmed, ümmargused pallikesed, mis keedetakse õrnalt suhkrusiirupis, kuni need muutuvad mahlaseks ja siirupiselt magusaks. 🍯 See maius on üks populaarsemaid festivalide ja pidustuste…

Loe rohkemRasgulla retsept – India pehme ja siirupine maius

Kheer retsept – India traditsiooniline riisipuding

Kheer

Kheer on üks vanimaid ja armastatumaid India magustoite. 🍚✨ See on kreemjas riisipuding, mida keedetakse piimas koos suhkruga ja maitsestatakse kardemoni, safrani ning pähklitega. 🌿🥛 Kheer’i süüakse festivalidel, perekondlikel pidustustel või lihtsalt eriliseks maiustuseks pärast einet. See roog sümboliseerib õnne,…

Loe rohkemKheer retsept – India traditsiooniline riisipuding

Jalebi retsept – India krõbe ja siirupine magus

Jalebi

Jalebi on üks India kuulsamaid maiustusi, mida armastatakse nii tänavatoiduna kui ka pidustustel. 🌀🍯 See valmistatakse kääritatud jahutainast, mis pruunistatakse spiraalideks ja kastetakse kohe kuuma suhkrusiirupisse. Tulemuseks on krõbe, kuldne ja siirupiselt magus maius, mis paneb suu vett jooksma. 🤤…

Loe rohkemJalebi retsept – India krõbe ja siirupine magus

Gulab Jamun retsept – India magus klassika

Gulab Jamun

Gulab Jamun on üks populaarsemaid India maiustusi, mida serveeritakse pidustustel, pulmas või pühadel. 🍬 See koosneb piimapulbrist või khoyast valmistatud väikestest pallidest, mis on praetud kuldpruuniks ja leotatud roosivee ning kardemoniga maitsestatud suhkrusiirupis. 🌹 See magus roog on ideaalne, kui…

Loe rohkemGulab Jamun retsept – India magus klassika

Dal retsept – India traditsiooniline läätsesupp

Dal

Dal (või Daal) on üks kõige olulisemaid ja toitvamaid roogasid India köögis. See valmistatakse läätsedest, vürtsidest ja sibul-tomati baasist, luues aromaatse, valgurikka ja soojendava roa. Dal on igapäevane põhitoit Indias – seda süüakse riisi, roti või naaniga ning sageli on…

Loe rohkemDal retsept – India traditsiooniline läätsesupp

Paratha retsept – India võine ja kihiline lameleib

Paratha

Paratha on üks India köögi kõige armastatumaid lameleibasid. Erinevalt Roti’st või Chapati’st valmistatakse paratha või või ghee abil, mis muudab selle krõbedaks, kihiliseks ja maitsekaks. Traditsiooniliselt serveeritakse seda hommikul koos jogurti või chai’ga, kuid see sobib suurepäraselt ka lõuna- ja…

Loe rohkemParatha retsept – India võine ja kihiline lameleib

Roti (Chapati) retsept – India traditsiooniline täisteraleib

Chapati

Roti, mida tuntakse ka kui Chapati, on India köögi üks kõige olulisemaid ja igapäevasemaid leibasid. See on õhuke, ümmargune ja ilma pärmita valmistatud lameleib, mis sobib suurepäraselt erinevate karride, dhal’i ja köögiviljaroogade kõrvale. Erinevalt naanist ei sisalda roti pärmi ega…

Loe rohkemRoti (Chapati) retsept – India traditsiooniline täisteraleib

Naan retsept – India pehme ja kohev lameleib

Naan

Naan on üks India köögi kõige tuntumaid leibasid. See on pehme, kergelt võine ja kohev lameleib, mida küpsetatakse traditsiooniliselt saviahjus ehk tandooris. Sobib ideaalselt koos karride, dhal’i või isegi dipikastmete kõrvale. 🍛🥖 🌿 Koostisosad (4 inimesele) 🔥 Valmistamisõpetus 🌟 Serveerimine…

Loe rohkemNaan retsept – India pehme ja kohev lameleib

Pani Puri (Gol Gappa) retsept – India krõbedad veeküpsised

Pani Puri

Pani Puri ehk Gol Gappa on üks India armastatumaid tänavatoite. See on krõbe puri, täidetud vürtsika kartuli ja kikerherneste seguga, ning serveeritud maitsva, vürtsika veega. Ideaalne suupiste sõpradega nautimiseks. 🥔🧆💦 🌿 Koostisosad (4 inimesele) Puri (krõbedad pallid) Täidis Pani (maitsev…

Loe rohkemPani Puri (Gol Gappa) retsept – India krõbedad veeküpsised

Pakora retsept – India krõbedad köögiviljafritüürid

Pakora

Pakora on traditsiooniline India suupiste, kus köögiviljad kastetakse kikerhernejahu taignasse ja praetakse kuldpruuniks. See on ideaalne serveerida koos chutney kastme või chai teega. ☕🥣 🌿 Koostisosad (4 inimesele) 🔥 Valmistamisõpetus 1. Taina valmistamine Sega kikerhernejahu, kurkum, tšillipulber, köömned, garam masala…

Loe rohkemPakora retsept – India krõbedad köögiviljafritüürid

Samosa retsept – India krõbedad pirukad

Samosa

Samosa on kuldpruuniks praetud pirukas, mis on täidetud vürtsika köögiviljaseguga. See on armastatud suupiste kogu Indias ja suurepärane nii peolauale kui ka tee kõrvale. ☕✨ 🌿 Koostisosad (10–12 samosat) Taigen Täidis 🔥 Valmistamisõpetus 1. Taigna ettevalmistus Sega nisujahu, sool ja…

Loe rohkemSamosa retsept – India krõbedad pirukad

Rogan Josh retsept – India vürtsikas lihahautis

Rogan Josh

Rogan Josh on rikkaliku maitsega India karriroog, mis pärineb Kashmiri köögist. See valmistatakse traditsiooniliselt lambalihast, mida hautatakse koos aromaatsete vürtside ja tomatikastmega. 🥘 🌿 Koostisosad (4 inimesele) 🔥 Valmistamisõpetus 1. Liha pruunistamine Kuumuta pannil õli või ghee. Lisa lambaliha kuubikud…

Loe rohkemRogan Josh retsept – India vürtsikas lihahautis
1 2
Next

Viimased lood

läätsesupp
Türgi punane läätsesupp – lihtne ja tervislik retsept
Tarhana supp
Türgi Tarhana supp – hapukas ja toitev kodune roog
Ezogelin supp
Ezogelin supp – Türgi vürtsikas ja toitev läätsesupp
jogurtisupp
Yayla çorbası – kerge ja maitsev Türgi jogurtisupp

Informatsioon

Privaatsuspoliitika

Informatsioon

Kontakt

Kontakt

  • Telefon: +372 53 89 19 55
  • E-mail: kontakt@meisterkokk.ee

Meisterkokk.ee © 2025